Kitüntették kiadónkat a Közlekedési Kultúra Napján - Írások - Fuvarosok lapja

Kitüntették kiadónkat a Közlekedési Kultúra Napján

Oklevelet vehettünk át a Közlekedési Kultúra Napján. Az elismerést az Európai útdíjak 3,5 t alatt és felett című kiadványunk érdemelte ki.

A Közlekedési Kultúra Napjának célja, hogy minden nap a biztonságos, kulturált közlekedés napja legyen. A nap nyitórendezvényén Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a kormány útprogramjáról beszélt. Ennek célja, hogy Magyarország bármely pontjáról 30 percen belül kényelmesen elérhető legyen egy négysávos út. Ez javítaná a közlekedés biztonságát, ugyanakkor az államtitkár szerint tíz közúti balesetből kilencet emberi hiba okoz, ezért a közlekedési kockázatok mérséklésében meghatározó elem az emberi tényező.
Ledia Lazeri, az egészségügyi világszervezet magyarországi vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig nagyon sokan halnak meg közlekedési balesetben világszerte. A halálos balesetek száma ugyan 2007 óta jelentősen csökkent, az utóbbi 2-3 évben azonban megállt a csökkenés. Ezért is van szükség a szakmai szervezetek munkájára, és az országok európai szintű együttműködése. Alexander Vogt, az Európai Közlekedéstudományi Platform szakmai főtanácsadója arról beszélt, hogy az Európai Unió fejlesztési terveiben is szerepelniük kell a közlekedésbiztonsági programoknak. 

Az útdíjas kiadványunkat díjazták

A Közlekedési Kultúra Napjához kapcsolódóan hirdetik meg minden évben a közlekedési kiadványok pályázatát is. Ezen kiadónk, az Új Média Kft. az Európai útdíjak 3,5 t alatt és felett című kiadványával érdemelt ki elismerő oklevelet. A kitüntetést a tulajdonos, Tóth Tamás vette át (képünkön balra), a díjátadók:  Dr. Benke Zsolt, a BKK kiemelt szakértője, Bősze Sándor, a Közlekedéstudományi Egyesület főtitkár-helyettese, és Kassai Ferenc, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke. 
 
Díjátadó a Közlekedési Kultúra Napján
 
 
– Az Új Médiánál dolgozni jelentős kihívás. Azt szoktam mondani, hogy az Új Média Kft. az újságírás Ferrarija, mert nálunk nagyon magasak a követelmények. Arra törekszünk, hogy az olvasók olyan információkat kapjanak, amire tényleg támaszkodhatnak. Tudjuk, hogy szinte az életükről van szó. Más újságok tévedhetnek, mi nem. Ha egy divatmagazin öltözködési tanácsai nem válnak be, nem történik nagy katasztrófa. Viszont, ha nálunk jelenne meg rossz információ, az komoly következményekkel járhatna. Ennek a kihívásnak szeretnénk megfelelni, ezért kemény munkával, pontosan készítjük a cikkeinket. Azt gondolom, ennek a színvonalnak az elismerése ez a díj. Olyan kiadványt készítettünk, ami minden lényeges információt összefoglal az európai útdíjakkal kapcsolatban. Az oklevél pedig megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk– mondta el a díjátadó után Tóth Tamás.
A jövőbeli tervekkel kapcsolatban a tulajdonos elmondta: – Egy kiadvány előkészítésénél mindig úgy dolgozunk, hogy megkérdezzük az olvasókat, mi az, ami jelen helyzetben segítené a munkájukat. Most napirenden van egy olyan kiadvány, ami a  a költségszámítással, a fuvardíjak optimális meghatározásával foglalkozna. Ez egy igen bonyolult téma, jelenleg tapogatózunk a területen, ezért kérjük is az olvasóink segítségét, hogy küldjék meg nekünk ötleteiket. (info@ujmedia.eu) Az olvasóink, a szakmai szervezetek és szakemberek segítségével egy díjajánlást szeretnénk majd készíteni. 
 
Elismerő oklevél az Új Média Kft. részére
A díjazott kiadvány az Európai útdíjak

    
       Szakkönyveink

 

Legújabb kiadványunk

 

Bármely vállalkozásnak
Emberi ügyek a munka világában

 

Adatvédelmi 1x1 kisvállalkozóknak


 

Építőipari vállalkozásoknak

 

Kisvállalkozások munkavédelme

Új energiahatékonysági követelmények az építőiparban

 

Személy- és teherszállító vállalkozásoknak

 

561-es tudástár