Cégbemutató - Írások - Fuvarosok lapja

Új Média Kft. cégbemutató


 1) Mikor alapították a céget és ki alapította azt?


Tóth Tamás vagyok, az Új Média Kft. alapítója, tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Amióta dolgozom, azóta vállalkozó vagyok. Egy ideig fuvarozóként dolgoztam, ahol megismertem a fuvarozók igényeit, a nyelvüket, a gondolkodás-módjukat. és hogy milyen szemszögből látják a jogszabályokat. Volt egy olyan álmom, hogy lesz egy országos újságunk. 2001-ben a kolléganőm segítségével párszáz példányos Zala megyében történő megjelenéssel elindítottuk a FUVARLEVÉL című havilapot fuvarozók számára. Az újság a vonatkozó jogszabályok érthető megfogalmazásán és gyakorlati alkalmazásán  kívül hasznos információkat, illetve a szakma újdonságait tartalmazza. A kolléganőm - aki jelenleg a cég Gazdasági vezetője - újságszerkesztéssel és a pénzügyek kezelésével foglalkozott, én pedig az újságírással. Később csatlakozott hozzánk egy nyugdíjas vámtiszt újságíróként, illetve 2 értékesítő is. Először az újság reklámkiadványként indult, díjmentesen terjesztettük Zala megyében, majd Baranya, Somogy és Tolna megyében. Utána következett a Dunántúl, Budapest, majd a Keleti országrész. Mindent elkövettük a terjesztés érdekében, még polgármesteri hivatalokat is felhívtunk, ahol segítettek nekünk. Azután 2003-ban a posta jelentősen megemelte a terjesztés költségét, így fizetőssé kellett tennünk az újságot. Kellemes meglepetésként ért bennünket, hogy az olvasóink értékesnek találták a lapunkat, és előfizetőinkké váltak. Újságunkkal nem a hirdetők igényeit szolgáljuk ki, hanem a fuvarozók érdekeit képviseljük, ezáltal valóban szólás szabadsággal rendelkezünk.

2006-ban indítottuk el az Építő Élet című újságunkat építőipari szakemberek, cégvezetők, vállalkozók részére.

A későbbiekben a FUVARLEVÉLből a buszosok igényeinek megfelelően készítettünk egy kisebb újságot a BUSZ Transz Magazint.

2008-ig 5 fővel dolgoztunk, akkor került sor a cég átszervezésére. Az egyik kolléganőm otthon volt a kisbabájával, és szükség lett volna a munkájára. Vállalta, hogy távmunkában besegít. Ekkor felépítettük a cégnél a kommunikációs csatornákat és megszerveztük a távoli munkát. Ezután újságíróink az ország különböző részeiről zökkenőmentesen tudtak dolgozni távmunkában.

2017-ben jelentettük meg Vendégváró magazint, vendéglátóiparban dolgozó szakemberek, cégvezetők és vállalkozók részére.

Felmért igények alapján időről-időre komplett könyveket jelentetünk meg.

Van egy könyvünk az 561-es tudástár (a vezetésről és a pihenőidőről szóló törvény értelmezése). Ezt például a Nemzeti Közlekedési Hatóság is megrendelte. Másik példa: az egyik fuvarozó ügyfelünk pedig be tudta mutatni a rendőrnek, hogy nem követett el szabálysértést, amikor az meg akarta büntetni - 400 ezer Ft-ot mentett meg ezzel.

Az egyik kollégánk, amikor a Szombathelyi Közlekedési Felügyeleten járt, látta, hogy a faliújságukon kint van a cikkünk.

Mivel az értelmetlennek tűnő jogszabályok általunk készített jogértelmezését a Hatóságok is használják, emiatt a cikkírás során az ügyfelek számára a lehető legkedvezőbb értelmezést próbáljuk megadni.

Jelenleg 32 fő dolgozik cégünknél, rugalmas munkaidőben.

A nyomtatott lapok piaca jelenleg egyre csökken, ennek ellenére mi folyamatosan bővülünk. Jelen pillanatban, ténylegesen havi 20.000 embert érünk el az újságainkkal. A fuvarozók körében piacvezetőek vagyunk.

Knauf (építőipari cég) - annak ellenére, hogy semmiféle üzleti kapcsolatban nem állunk velük - újságíróinkat meghívta egy prágai fuvarozóknak szóló konferenciára ügyfeleik kérésére.


2) Van-e valami köze a cégnek más cégekhez, cégcsoporthoz?


Nem vagyunk elkötelezve semmilyen más cégnek, hatóságnak, politikai pártnak.


3) Kik tartoznak a cég vezetőségébe?


Gergály Kiss Tímea - Gazdasági vezető

Horváth Edina - Értékesítési vezető

Szörényi Szabolcs - Minőség osztály vezetője


4) Mi a cég célja/ küldetése?


Az emberek az államok, a városok, a vállalkozások az egész világon szeretnének életben maradni és jól élni.
Az Új Média Kft. hitvallása egyszerű: támogatunk mindent, ami végső soron ezt a túlélést szolgálja, és ellenzünk mindent, ami ezzel ellentétes. Nem kötődünk semmilyen politikai irányzathoz, de helyeslünk minden ésszerű kezdeményezést, bármilyen oldalról jöjjön is az.

Amit mi nyújtunk:

A tudás biztonságot ad. Ezért világos válaszokat adunk a homályos jogszabályok helyett, hogy olvasóink biztonságban legyenek a hatóságoktól. Tájékoztatjuk olvasóinkat a szakmájuk újdonságairól, hogy biztonságban legyenek a piacon.

A vállalkozók olyan emberek, akik munkát adnak az alkalmazottaiknak, eltartják a családjukat, és adót fizetnek az államnak. Cserébe joggal elvárhatják, hogy az állam jóindulatú odafigyeléssel hárítson el az útjukból minden fölösleges akadályt, ami boldogulásukat akadályozza.

Alkalmazottaik is keményen dolgoznak. Ők is eltartják a családjukat, ahelyett, hogy segélyért állnának sorba. Ezért minden tiszteletet megérdemelnek.
 

5) Milyenek a jelenlegi piaci tényezők?


Látszólag a nyomtatott lapoknak nincs reneszánsza, viszont az emberek éhesek a pontos és jól érthető információra, és mi ezt megadjuk nekik. Ezt nem találják meg az interneten.


6) Milyen törekvéseink vannak a forgalom növekedésében és a piaci részesedésben, az elkövetkezendő 3-5 évben?


Szeretném, hogy minden magyarországi vállalkozó kapna tőlünk valamilyen sajtóterméket. Hosszútávon akár külföldön is.


7) Milyen a cégünk felépítése?


A cég munkatársai távmunkában és vállalkozói jogviszonyban dolgoznak. Munkatársnak azt tekintjük, aki betartja a céges szabályainkat (irányelveinket).


8) Milyen a cégkultúránk, a munkamódszereink, és a vezetés stílusa?


Jutalmazzuk a jól termelő munkatársakat. Nálunk a teljesítmény a döntő egy munkatárs megítélésénél.

Munkánk során folyamatosan szem előtt tartjuk a mindenkori etikus piaci magatartás elvét, bármi történik is.

Munkatársaink szeretnek itt dolgozni, mert jó a cél érdekében dolgozunk, illetve pozitív visszajelzések jönnek az ügyfelektől. Olyasmit csinálnak, ami mindenkinek jó.

Egyik ügyfélszolgálatos kolléganőnk így nyilatkozott a munkájáról: “Nagyon jó érzés, amikor az ügyfelek megköszönik a választ, és tudom, hogy segítettem! Azt is sikernek élem meg, hogy egyre több visszatérő kérdezőnk van. Jó érzés, hogy újra megtisztelnek a bizalmukkal. “

Rendkívül rugalmasan, pontosan és gyorsan fizetünk.

Nálunk mindig az ügyfél az első. Az ő igényeiknek és szükségleteiknek megfelelően alakítjuk ki kiadványainkat. Ezen kívül rendszeresen előfordul, hogy duplán utalnak, és az egyik pénzügyesünk munkaidejének nagy része azzal telik, hogy visszautalja a téves összegeket :)

A kommunikációs vonalaink meg vannak szervezve és alapozva, emiatt gördülékenyen és hatékonyan működik a távmunka. Mindenki számára elérhetőek a szükséges információk, a legmodernebb on-line eszközök használatával. Interjúztatásnál a kamerás Skype-ot részesítjük előnyben.


9) Milyen vevőink vannak?


Ügyfeleink sikeres vállalkozók. Tapasztalataink szerint, akik nem igénylik az információt, azok hamarabb tönkre is mennek.


10) Mit ajánl fel a cégünk a munkatársi karrier és előrelépés szempontjából?


A cégünkben a karrierutak jelen pillanatban kialakítás alatt vannak.

Lehetőséget biztosítunk munkatársaink részére az egyes területek közötti átjárásra.

Rátermettség bizonyítása esetén előrelépési lehetőséget biztosítunk.

       Szakkönyveink

 

Legújabb kiadványunk

 

Bármely vállalkozásnak
Emberi ügyek a munka világában

 

Adatvédelmi 1x1 kisvállalkozóknak


 

Építőipari vállalkozásoknak

 

Kisvállalkozások munkavédelme

Új energiahatékonysági követelmények az építőiparban

 

Személy- és teherszállító vállalkozásoknak

 

561-es tudástár