Délután háromtól csak házhoz szállítással működhetnek a vendéglők - Írások - Fuvarosok lapja

Délután háromtól csak házhoz szállítással működhetnek a vendéglők

Új intézkedést jelentett be a kormány a járványveszély kezelésével kapcsolatban. Eszerint március 17-től a vendéglátóhelyek csak délután 3- óráig tarthatnak nyitva.

 

A részletes rendelet úgy szól, hogy 15.00 és 06.00 óra között vendéglátó üzletben csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak. Ez alól kivétel az elvitelre készített étel megrendelése és átvétele, valamint kifizetése lehet. 

Mivel az alkalmazottak bent tartózkodását nem tiltja a rendelet, ezért házhoz szállítással továbbra is működhetnek az éttermek, a konyha is üzemelhet.  

Semmilyen rendezvény megtartása nem engedélyezett a rendezvény helyszínétől és létszámtól függetlenül. Kizárólag vallási közösség szertartása, polgári esküvő és temetés rendezhető. Sportrendezvény nézők nélkül, zárt ajtók mögött rendezhető. 

Tilos a látogatása valamennyi előadó-művészettel foglalkozó intézménynek, könyvtárnak, mozinak, múzeumnak, azaz minden közgyűjteménynek, közművelődési intézménynek és közösségi színtérnek. 

Az üzleteknek be kell zárniuk délután 3 órakor. Kivétel

  • az élelmiszert, illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut, higiéniai papírterméket árusító üzlet
  • gyógyszertár, gyógyászati segédeszközt árusító üzlet
  • benzinkút
  • dohánybolt.

A fenti rendelkezések megszegése esetén 5-500 ezer forint közötti büntetést szabhatnak ki a rendelkezést megszegő magánszemélyekre (akik a bezárásra kötelezett üzletben tartózkodnak). A rendelet betartását a rendőrség ellenőrzi.

Forrás: 46/2020 kormányrendelet


    
       Szakkönyveink

 

Legújabb kiadványunk

 

Bármely vállalkozásnak
Emberi ügyek a munka világában

 

Adatvédelmi 1x1 kisvállalkozóknak


 

Építőipari vállalkozásoknak

 

Kisvállalkozások munkavédelme

Új energiahatékonysági követelmények az építőiparban

 

Személy- és teherszállító vállalkozásoknak

 

561-es tudástár