Fuvarosok lapja - Írások

Sikeres új esztendőt kívánunk!

Minden kedves Olvasónknak jó egészséget, sok-sok kitartást és egy sikeresebb, boldog új évet kívánunk!

Webprogramozó vállalkozást keresünk

Vállalatirányítási rendszerünk és tervezett webfejlesztéseink megvalósításához nemcsak szakértő és megbízható, de a megbízóval jól kommunikáló, programozással foglalkozó vállalkozást keresünk.

Koronavírus: megérkezett a második hullám

Augusztus vége óta aggasztóan gyorsan emelkedik az új fertőzöttek és a kórházban ápolt betegek száma. Szeptember elsejétől új korlátozásokat vezetett be a kormány, ám ezek csak a határátlépéseket érintik. Belföldön nincs változás. Mire számíthatunk, mit hozhat a Covid-19 2020 őszén?

Kommunikációs munkatárs állás

A kommunikációs munkatárs állás meghirdetésének célja, hogy olyan kiváló kommunikációs és problémamegoldó képességgel rendelkező, új kollégák csatlakozzanak a csapathoz, akik képesek a lapok és egyéb információs termékek eladását tovább növelni, otthoni munkavégzésben ügyfeleink legnagyobb megelégedésére.

Hirdetésszervező munkatársat keresünk

Hirdetésszervező pozícióra keressük leendő munkatársunkat, aki megbízható, dinamikus, lelkiismeretes, szorgalmas, kitartó, jól kommunikál, eredményekben gondolkodik és határozott fellépésű. A munkavégzés kötetlen munkaidőben és helyen, vállalkozói jogviszonyban történik. A munkához szükség van minimum napi 4 óra szabadidőre reggel 8 és este 6 között.

Megszűnik a kijárási korlátozás, nyitnak az üzletek és a kerthelyiségek

Május negyedikén, hétfőn részlegesen újraindulhat az élet Magyarországon. Budapest és Pest megye kivételével megszűnik a kijárási korlátozás, és zárórára vonatkozó előírások nélkül kinyithatnak az üzletek. A vendéglők és éttermek is működhetnek, de vendéget csak a kerthelyiségben fogadhatnak.

Visszavonható a vállalkozás szüneteltetése

Aki a veszélyhelyzet miatt márciusban a vállalkozásának szüneteltetése mellett döntött, de azt szívesen visszavonná, most a 131/2020 kormányrendelet erre lehetőséget ad. A szünet visszavonását a rendelet megjelenésétől számított 15 napon belül lehet megtenni, azaz április végéig van rá lehetőség.

Kijárási korlátozás szombat reggeltől

Március 28-tól két hétre szóló kijárási korlátozást vezetnek be az országban a járvány terjedésének a további lassítására. A boltok egy részének is be kell zárnia, s korlátozzák a vásárlási időt is. Munka, bevásárlás, egészségügyi kérdések miatt hagyhatjuk el a lakásunkat.

Lesz-e építőanyag?

Az utcákon már feltűnően kevés az ember - de az építőipar még nem állt le. Egyelőre úgy tűnik, vírus ide vagy oda, aki teheti, még dolgozik. De lesz-e elég építőanyag? Gyártanak-e a gyárak, nyitva vannak-e a tüzépek, kiszállítanak a fuvarozók az építkezésre? Megkérdeztünk pár céget, hogy szerintük mi várható.

Nemzetközi körkép fuvarozóknak

A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások nehéz kihívások elé állították a fuvarozókat. Minden lehetséges módon szeretnénk segíteni őket, ezért a fuvarlevel.hu weboldalunkon térképen követhetik az egyes országokban érvényes korlátozásokat, a működő határátkelőket.

 

Pénzügyi könnyítésekről döntött a kormány

Kedvező döntéseket jelentett be szerdán délután Orbán Viktor miniszterelnök. A könnyítések célja, hogy a járványveszély miatt nehéz helyzetbe került emberek és vállalkozások átvészeljék az előttünk álló időszakot. Cél a munkahelyek és a fizetőképesség megőrzése.

Délután háromtól csak házhoz szállítással működhetnek a vendéglők

Új intézkedést jelentett be a kormány a járványveszély kezelésével kapcsolatban. Eszerint március 17-től a vendéglátóhelyek csak délután 3- óráig tarthatnak nyitva. A részletes rendelet úgy szól, hogy 15.00 és 06.00 óra között vendéglátó üzletben csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak. Ez alól kivétel az elvitelre készített étel megrendelése és átvétele, valamint kifizetése lehet.

Kitüntették kiadónkat a Közlekedési Kultúra Napján

Oklevelet vehettünk át a Közlekedési Kultúra Napján. Az elismerést az Európai útdíjak 3,5 t alatt és felett című kiadványunk érdemelte ki.

Csak az árral versenyezhetünk?

Vannak-e guppijaid? Ha igen, akkor most megmondom, hogy nincs kedvenc guppid, mert mind egyforma. Tételezzük fel, hogy tejet árulsz. A Tiéd is literes, a konkurenciáé is. A Tiéd is dobozos, a konkurenciáé is. A Tiéd is 20 nap szavatossági idejű, konkurenciáé is. A Tiéd is 2,8%-os, a konkurenciáé is. Nálad is be kell mennie a boltba a vásárlónak és kiemelnie a hűtőpultból, és a konkurenciánál is. Tehát kottára pont ugyanaz mindkettőtök terméke és a hozzáadott szolgáltatás is. Ebben a pillan

Az Új Média Kft. küldetése

Az Új Média Kft. azzal foglakozik, hogy újságjai és honlapjai segítségével a magyar vállalkozók mûködését segíti. Méghozzá úgy, hogy könnyen érthetõvé teszi számukra a magyar jogszabályi dzsungel rájuk vonatkozó elõírásait és megadja a választ az összes olyan kérdésre, amivel olvasói hozzá fordulnak.

       Szakkönyveink
 
Bármely vállalkozásnak
Emberi ügyek a munka világában
Adatvédelmi 1x1 kisvállalkozóknak

 

Építőipari vállalkozásoknak

Kisvállalkozások munkavédelme

Új energiahatékonysági követelmények az építőiparban

 

Személy- és teherszállító vállalkozásoknak

561-es tudástár